2012年10月21日 星期日

國徽上的格言

. 2012年10月21日 星期日

  國徽是一個國家最集中、最簡潔、最傳神的象徵。在莊嚴的國徽上,除有關圖案外,有些國家還在上面寫上一句帶有哲理性的簡潔格言,以表達該國人民、該民族的特點、信仰和夙願。

  India(印度):The truth is above anything. 真理高於一切。

  Nepal(尼泊爾):The motherland is even more valuable than the paradise. 祖國比天堂還寶貴。

  Nigeria(尼日利亞):Unity and confidence. 團結和信心。


_______________________________

  Zambia(尚比亞):One Zambia, a nationality. 一個尚比亞,一個民族。

  Burma(緬甸):Harmony and the life in good order contain the happiness. 和諧而有秩序的生活蘊藏著幸福。

  Bolivia(玻利維亞):God, honor, motherland. 上帝、榮譽、祖國。

  France(法國):Freedom, equality, fraternity. 自由、平等、博愛。

  Norway(挪威):All is for Norway. 一切為了挪威。

  Switzerland(瑞士):All, for everybody; everybody, for a person. 一切為大家,大家為一人。

  Singapore(新加坡):Advance, Singapore. 前進吧,新加坡。

  Belgium(比利時):Unity is the strength. 團結就是力量。

  New Zealand(紐西蘭):Honest forever. 永遠正直。

  Britain(英國):Evil is rewarded with evil. Right of God and me. 惡有惡報。上帝和我的權力。

  U.S.A.(美國):It is one to shut ally. 合眾為一。
_______________________________

相關文章:

0 意見:

張貼留言